Мајорел во Скопје, сертифициран „Атрактивен работодавач“ од Great Place to Work®.

Мајорел повеќе од една година активно работи на македонскиот пазар, обезбедувајќи корисничка поддршка за своите клиенти, но најголемата поддршка и грижа ја дава на своите вработени, кои се витален дел од компанијата. Добиениот сертификат само ја потврдува веќе докажаната одлична работна средина, компаниска култура и грижата за своите вработени.

Сертификацијата Great Place to Work е глобален авторитет за извонредност на работното место, а компаниите што го заработиле докажано имаат подобро организациско здравје, поголем ангажман на вработените и подобри финансиски придобивки.  Сертифицираните компании се докажани како подобри места за работа, а нивните вработени се поангажирани и попродуктивни.

„Да се биде оценет од вработените со толку високи оценки како Great Place to Work за нас е едно големо признание од страна на колегите” вели Елена Мановска, Генерален Менаџер на Мајорел во Скопје. „Овој процес на сертификација за нас резултираше во валидни и значајни податоци кои ќе ни помогнат во нашата мисија да се развиваме како посакувана компанија за работа“.

Што ја прави компанијата одлично место за работа? Одговорот е различен за секоја организација, но има некои заеднички теми. Одлично место за работа е она за кое вработените се чувствуваат горди што работат, каде што се чувствуваат поддржани и ценети и каде што имаат можност да учат и растат. Тоа е исто така место каде што луѓето се чувствуваат удобно да бидат свои и каде што можат да градат силни односи со своите колеги.

“Да се биде сертифициран како атрактивен работодавач е важна пресвртница за секоја компанија. Тоа значи дека сте одлично место за работа, каде што вработените се среќни и задоволни. Резултатите од анонимната анкета спроведена во Мајорел Македонија од страна на Great Place to Work,  покажуваат дека 90% од вработените овде чувствуваат чувство на другарство, а 89% велат дека правичноста е врвен приоритет. 86% од вработените се чувствуваат горди што работат за нас, а 86% од нив велат дека имаме висок кредибилитет. Имаме и високи оценки за почит, при што 85% од вработените велат дека почитта е интегриран дел од секојдневието во нашата компанија. Горди сме на нашите вработени и горди сме на остварените резултати. Задоволството на вработените за нас е навистина многу важно, со ова докажуваме и на дело дека навистина имаме средина во која вработените се задоволни и среќни. Со сертификатот Great place to work ова го потврдуваме уште еднаш, а задоволството е уште поголемо со тоа што Мајорел Македонија е  една  од ретките компании во нашата земја  кои  го поседуваат сертификатот Great Place to Work,” вели  Виолета Вукелиќ –  HR Менаџер во Мајорел Скопје.

Добрите работодавачи имаат едно нешто заедничко, тие се посветени на веродостојно, фер лидерство и активно негување на вработените. Почитта, довербата и тимскиот дух се главен дел од корпоративната културата.

Програмата за сертификација „Great Place to Work® Certified“, препознава посебна посветеност на работодавачите за креирање на вистинското работно место и култура, и се доделува врз основа на проверена постапка. Ова вклучува независни, анонимни повратни информации од вработените и анализа на активности и програми.

Повеќе за Great Place to Work®:

Great Place to Work® е меѓународен истражувачки и консултантски институт кој поддржува компании во околу 60 земји во развојот на нивната корпоративна и култура на работното место. Култура фокусирана на доверба и перформанси не само што обезбедуваат мотивација и лојалност од вработените, туку ги зајакнува и економските перформанси на една компанија. Тоа дава значаен придонес за успешно управување со процесите на промена како што се дигиталната трансформација или демографските промена. Секоја година, Great Place to Work® доделува сертификација на многу добри меѓународни, национални, регионални и секторски специфични работодавци како признание за нивните перформанси врз основа на анонимни анкети на вработените и анализа на корпоративната култура. Германскиот институт со седиште во Келн е основан во 2002 година – www.greatplacetowork.de

Како да се приклучите на Мајорел

Мајорел има отворени работни позиции за Специјалист за Корисничка поддршка со познавање на германски и англиски јазик. Не е потребно претходно работно искуство за да се приклучите на тимот на Мајорел.

За да работите и вие во Great Place to Work, аплицирајте на следнив линк. 

Check related posts